zondag 30 september 2012

Vragen en Antwoorden

Tijdens de demo-dagen heb ik verschillende vragen gekregen, waarvan ik er hier een paar zal beantwoorden.

Vraag: Waar snij ik mijn projecten uit en waar kan je dat materiaal kopen?
Antwoord: Ik snij mijn projecten uit 2 mm dik grijsbord karton en dat is te koop bij Marlous van Doe@Ding. Het zijn vellen grijsbord van 30x30 cm en er zitten 5 vellen in 1 verpakking en 1 verpakking is genoeg voor de kastjes, voor de paperholder heb je 6 vellen nodig. Hier is de link naar de winkel: www.doeading.nl

Vraag: waar koop je het slotje en de scharniertjes?
Antwoord: Die  koop ik bij zwanettes sprookjesatelier. Op haar site staan niet veel artikelen, maar als je haar een mailtje stuurt komt het vast goed. Hier is de link naar haar site: www.zwanettessprookjesatelier.nl
Daar koop ik ook de meeste miniaturen die ik gebruik voor mijn projecten.

Vraag: Hoeveel vellen papier heb je nodig?
Antwoord: Voor de kastjes die ik met het papier beplakt heb van graphic45 heb ik een heel papierblok gebruikt van 24 vellen en dat is helemaal op. Voor het kastje van Paris Girl heb ik 16 losse vellen gekocht. Er is ook een papierblok van maar daar zit dacht ik overal maar 1 vel van in en je hebt echt overal 2 vellen van nodig met dezelfde print. Dus als je losse vellen koopt heb er dan erg in dat je altijd overal 2 vellen van koopt anders heb je te weinig.

Vraag: Hoe krijg je de bovenkant van de kastje zo mooi rond?
Antwoord: Voor de bovenkant gebruik ik dunner karton wat goed buigzaam is. De voor- en achterkant van de kastjes zijn in vorm gesneden en dan leg je dat dunnere karton erover heen en vormt het mooi over het kastje heen.

Vraag: Waar koop je de speeldoosjes?
Antwoord: Die koop ik bij Zwanette, www.zwanettessprookjesatelier.nl

Vraag: Waar plak je alles mee vast?
Antwoord: Ik plak alles vast met tacky glue.

Mocht er toch nog een vraag niet bij staan, laat het me weten en ik zet de vraag met het antwoord er alsnog bij.1 opmerking:

  1. Ohw Petra wat doe je me aan..had ik maar niet bij die twee webwinkels gekeken haha!! Maar dank je wel voor de heldere uitleg! Zo te lezen zijn de demodagen dus succesvol verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt op mijn blog.
En bedankt voor je leuke berichtje
Graag tot een volgende keer.
Gr. Petra