woensdag 8 juni 2011

Twee Mannenkaartjes

Na een welverdiende vakantie is het altijd moeilijk om weer op te starten. Daarom ben ik maar voorzichtig begonnen met twee kaartjes te maken. Voor mijn vakantie had ik de stans met de auto van Tim Holz al gekocht, maar voor mijn vakantie geen tijd meer gehad om hem uit te proberen. Ik heb grungeboard gebruikt om de auto's uit te stanzen, dat is lekker soepel en er blijven geen resten grijsbord in je stans achter. Ik heb voor elk kaartje een andere techniek gebruikt. Ik zal even beschrijven wat ik heb gedaan.
Het bovenste kaartje:
Eerst alle losse onderdelen vastgeplakt met glossy accents. Daarna heb ik de hele auto met acrylverf geverfd, ook de zijkantjes. Dit goed laten drogen en daarna met een schuurpapiertje opgeschuurt, zodat er hier en daar kale plekken te zien zijn. En toen ben ik met de distressinkt eroverheen gegaan. En dan is dit het resultaat.
Het onderste kaartje:
Ook deze auto heb ik uit grungebord gestanst. De losse onderdelen heb ik aan het eind pas erop geplakt. Ik heb eerst de gehele auto bewerkt met embossingstempelinkt en daarna heb ik er distress embossingpoeder overheen gedaan. Met de heattool de poeder laten smelten, even laten afkoelen en dan met je vinger de losse korreltjes eraf halen. Daarna met de distressinkt erover heen gaan, zodat de kale plekken bedekt zijn. De losse onderdelen heb ik alleen bewerkt met distressinkt, ook de zijkantjes doen. En als dat klaar is heb ik de losse onderdelen erop geplakt. En dan is dit het resultaat. Materialenlijst:
Cardstock: Bazzill, Papier: Bo Bunny, Kaisercraft, Stans: Tim Holz,

6 opmerkingen:

 1. Petra wat een superleuke kaartjes zijn het en ze zijn zo heel verschillend geworden. Leuk je uitleg over de techniek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit zijn hele mooie kaarten geworden. leuk voor vaderdag
  groetjes ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super kaartjes zeg, lekker stoer......en ik weet gelijk waar ik voor stansjes moet wezen......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kaarten Petra.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaartjes !! De tweede vind ik toch wel het mooist, daar spreken de kleuren mij het meest aan.
  Groetjes Berdien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Peet,

  Ook deze heeft een ereplaatsje gekregen! Dank je wel. Is heel mooi!

  Liefs
  Tante Ina

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt op mijn blog.
En bedankt voor je leuke berichtje
Graag tot een volgende keer.
Gr. Petra